Fico: V ekonomike nás čaká podobný rok ako ten minulý, nie je dôvod obávať sa

NETKY.SK • 5 Január 2017, 16:13 • 2 min
Fico: V ekonomike nás čaká podobný rok ako ten minulý, nie je dôvod obávať sa

BRATISLAVA – Rok 2017 v slovenskej ekonomike by mal byť podobný ako ten predchádzajúci. Aj napriek viacerým problémom či konfliktom, ktoré ohrozujú globálnu ekonomiku, je o tom presvedčený premiér Robert Fico (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Ak sa pozeráme na štruktúru hospodárskeho rastu, teda na čom je založený, domnievam sa, že niet príčin obávať sa, že by v roku 2017 malo dôjsť k nejakej radikálnej zmene," uviedol v rozhovore pre TASR predseda vlády.

 

Pripomenul, že Slovensko spolu s ďalšími okolitými krajinami ako Česká republika, Maďarsko a Poľsko patrí medzi najrýchlejšie rastúce ekonomiky v EÚ. "S určitou mierou závisti pozerajú vyspelejšie krajiny na tieto štyri štáty, pretože ich dynamika približovania sa priemeru životnej úrovne EÚ je veľmi vysoká," podčiarkol.

 

K zmene môže podľa neho prísť tento rok v oblasti rastu cien, keďže po dvoch rokoch pravdepodobne skončí deflačný vývoj a vráti sa inflácia. "Tešilo by ma, keby sme prelomili historickú hranicu nezamestnanosti a dosiahli úroveň rokov 2007-2008," doplnil Fico s tým, že Slovensko v tejto situácii bude čeliť opačnému problému nedostatku pracovnej sily.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies