Fico: V budúcom roku zvýšime samosprávam podielové dane zo 65 na 67 percent

NETKY.SK • 23 Október 2013, 14:10 • 2 min
Fico: V budúcom roku zvýšime samosprávam podielové dane zo 65 na 67 percent

BRATISLAVA - Vláda pre budúci rok zvýši podiel dane z príjmu fyzických osôb pre samosprávy zo súčasných 65 na 67 percent. Podľa koncoročných výsledkov samospráv potom rozhodne, či ich zvýši až na 70,3 percenta, ako to bolo v minulosti. Po dnešnom rokovaní vlády s predstaviteľmi Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) to vyhlásil premiér Robert Fico (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Podľa predsedu ZMOSu Jozefa Dvonča ma dohodnuté zvýšenie daní priniesť samosprávam v budúcom roku balík asi 30 miliónov eur. Tieto prostriedky majú samosprávam pomôcť vykryť zvýšenie platov školských zamestnancov, ktoré vláda vyrokovala nedávno so školskými odborármi.

"Ponúkli sme ako gesto záujmu o mestá a obce, že by sme pristúpili k navýšeniu podielových daní zo 65 na 67 percent s tým, že v budúcom roku chceme hľadať a použiť všetky nástroje na to, aby sme sa postupne dostali k tomu cieľu, ktorý je 70,3 percenta," avizoval Fico.

Vážnou témou dnešného rokovania bolo podľa premiéra práve zvýšenie platov pre zamestnancov v školstve. "Navýšenie podielových daní dáva predpoklad, že máme určité zdroje na to, aby sme to vedeli zabezpečiť," povedal po rokovaní Dvonč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies