Fico: Úspech slovenského hospodárstva závisí od zdravia celej EÚ

NETKY.SK • 13 November 2014, 15:11 • 2 min
Fico: Úspech slovenského hospodárstva závisí od zdravia celej EÚ

BRATISLAVA – Úspech slovenského hospodárstva závisí od ekonomického zdravia ostatných krajín Európskej únie (EÚ). Skonštatoval to na ekonomickej konferencii Tatra Summit v bratislavskom hoteli Kempinski slovenský premiér Robert Fico (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Ako uviedol, Slovensko spolu s krajinami V4 zažívajú hospodársky rast. "Je to dobrá správa, ale nemôžeme byť so sebou úplne spokojní. S 85 % nášho vývozu, ktorý smeruje do iných členských štátov, závisí úspech slovenského hospodárstva od zdravia a stability hospodárstiev v celej Európskej únii a v celom stredoeurópskom regióne," myslí si premiér.

 

Nedostatočný hospodársky rast totiž podľa neho má priame dosahy napríklad na nezamestnanosť v danej krajine. "Nezamestnanosť je najväčšou výzvou pre Slovensko. Prijaté opatrenia však prinášajú výsledky. Miera nezamestnanosti sa začala v poslednom období na Slovensku znižovať," skonštatoval Fico.

 

Priblížil tiež, že Slovensko víta, že nová Európska komisia na čele s prezidentom Jeanom-Claudeom Junckerom chce investovať do reštartovania európskej ekonomiky 300 miliárd eur. "Slovensko víta plán komisie na vytvorenie investičného balíka. Vytvorili sme komisiu, aby sme identifikovali vhodné projekty," doplnil premiér.

 

Počas svojho prejavu na konferencii sa vyjadril aj k problematike boja s daňovými únikmi. "Potrebujeme, aby to bola otázka celej Európskej únie. Daňové raje môžeme nájsť aj v únii, a preto musíme spoločne proti nim bojovať," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies