Fico: Udalosť v Nice bude opäť niekoľko mesiacov hýbať svetom

NETKY.SK • 15 Júl 2016, 10:34 • 2 min
Fico: Udalosť v Nice bude opäť niekoľko mesiacov hýbať svetom

ULÁNBÁTAR - Summit ASEM medzi Európou a Áziou poznačil teroristický útok vo francúzskom meste Nice. Premiér Robert Fico, ktorý rokuje v Mongolsku s medzinárodnými lídrami, vyjadril ľútosť pozostalým.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Je mi veľmi ľúto všetkých obetí a všetkých ranených pri tomto odpornom teroristickom útoku. Rád by som prejavil Francúzom solidaritu," vyhlásil počas prebiehajúceho summitu slovenský premiér.

 

img

 

Zároveň priblížil, že od incidentu je v kontakte so slovenským veľvyslanectvom vo Francúzsku ako aj so slovenskými bezpečnostnými zložkami. V noci komunikoval aj so Slovenskou informačnou službou. "Budú prijaté opatrenia, ktoré robíme v súvislosti s podobnými útokmi. Rovnako ministerstvo vnútra je pripravené poskytnúť pre tých ľudí, ktorí sú v Nice a v okolí aj leteckú prepravu," avizoval Fico.

 

Premiér predpokladá, že aj svetoví lídri na summite budú tvrdšie reagovať na terorizmus vo svete.

 

"Je to udalosť, ktorá bude opäť hýbať niekoľko mesiacov nielen Európou, ale aj celým svetom, pretože útoky sa objavujú vo všetkých kútoch sveta," skonštatoval Fico.

 

Vo francúzskom Nice zahynulo prinajmenšom 80 ľudí a niekoľko desiatok ďalších utrpelo zranenia po tom, ako nákladné auto vrazilo do davu ľudí oslavujúcich sviatok dobytia Bastily v prístavnom meste Nice na juhovýchode Francúzska. K incidentu došlo okolo 22.30 na rušnej promenáde Promenade des Anglais po slávnostnom ohňostroji.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies