AKTUALIZOVANÉ: Fico tvrdí, že Lipšic by mal z pozície špeciálneho prokurátura odstúpiť. Myslí si, že je zbytočný

NETKY.SK • 6 Apríl 2021, 15:04 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: Fico tvrdí, že  Lipšic by mal z pozície špeciálneho prokurátura odstúpiť. Myslí si, že je zbytočný

Líder strany Smer - sociálna demokracia Robert Fico na tlačovej besede uviedol, že Daniel Lipšic by mal pozíciu špeciálneho prokurátora čím skôr opustiť.

slovakia

left justify in out

 Podľa neho totiž Lipšic napriek ročnému príjmu vo výške 110-tisíc eur nemôže konať vo viacerých významných kauzách.

Fico na tlačovke pripomenul, že v kauze Očistec  vystupuje Daniel Lipšic ako svedok a zastupoval „udavača“ Bernarda S. V kauze Judáš zase zastupoval bývalého funkcionára Slovenskej informačnej služby (SIS) Borisa B.. V kauze Správy štátnych hmotných rezerv taktiež zastupoval podnikateľa Mariána G. a v kauze Plevel už odsúdenú dvojicu  Františka Tótha a Pavla Polku.

 

Mohlo by vás zaujímať: Dozorovanie takmer všetkých závažných káuz zo strany Daniela Lipšica je prakticky nemožné

 

Fico tak tvrdí, že  ak by nemal byť aktívny vo veciach, kde hrozí jeho zaujatosť, všetko by padlo na jeho podriadeného Petra Kysela. Z toho dôvodu za najlepšie riešenie  považuje odchod Daniela Lipšica z úradu prokuratúry.

 

Fico tiež spomenul Lipšicove zastupovanie Igora Matoviča, exprezidenta Andreja Kisku, angažovanie sa v kauze zmenky na strane televízie Markíza ako aj zastupovanie rodiny Jána Kuciaka. Rovnako sa podľa predsedu Smeru Lipšic bude musieť vylúčiť aj z vecí, kde vystupuje právnická firma, v ktorej pôsobil pred nástupom na Úrad špeciálnej prokuratúry.

„Toto je potrebné riešiť,“ vyhlásil Fico s tým, že z vyššie uvedených dôvodom by mal generálny prokurátor Maroš Žilinka Lipšicovi odporučiť, aby z funkcie špeciálneho prokurátora odísť. „Najideálnejšia cesta je, aby sa spratal zo špeciálnej prokuratúry,“ dodal predseda SMER-SD Robert Fico.

Generálna prokuratúra vo svojom stanovisku zdôraznila, že sa zatiaľ k veci vyjadrovať nebude. „Maroš Žilinka v minulosti opakovane vyhlásil, že Generálna prokuratúra SR nepotrebuje výzvy politikov na to, aby konala,” uviedol hovorca GP SR Dalibor Skladan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies