Fico: Trenčianska univerzita je významný prvok siete slovenských univerzít

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 17:43 • 2 min
Fico: Trenčianska univerzita je významný prvok siete slovenských univerzít

TRENČÍN - Treba oceniť pokrok v modernizácii a vyriešenie ťaživých problémov, ktoré v minulosti trápili Trenčiansku univerzitu Alexandra Dubčeka (TnUAD) v Trenčíne. Po dnešnej prednáške študentom univerzity to povedal premiér Robert Fico.

slovakia

left justify in out

„Informoval som študentov, že vláda nebude na Slovensku podporovať vznik škôl, ktoré nemajú žiadnu perspektívu a radšej budeme rozdeľovať balík peňazí medzi školy, ktoré si to zaslúžia. Univerzitu v Trenčíne vnímame ako významný prvok siete univerzít na Slovensku,“ skonštatoval premiér. 
     

Ako dodal, dnešná prednáška študentom univerzity bola venovaná dôležitým európskym témam. Ocenil záujem študentov o aktuálne dianie v Európskej únii i v ostatných častiach Európy. „Dôraz som kládol na hodnotenie doterajších 11 rokov Slovenska v Európskej únii, vnímam ich ako mimoriadne úspešné. Slovensko nemá inú perspektívu ako európsku, dosiahli sme najväčšiu úroveň integrácie, pomenoval som však aj vonkajšie a vnútorné riziká pre Európsku úniu, ako predstavu o budúcnosti Európskej únie,“ priblížil predseda vlády. 
     

TnUAD je podľa jej rektora Jozefa Habánika v procese komplexnej akreditácie, škola sa na ňu pripravovala viac ako rok a pol. „Spracovali sme materiál v súlade s požiadavkami akreditačnej komisie, predložili sme ho v júni minulého roku, v novembri sme tu mali zasadnutie stálej a dočasnej skupiny akreditačnej komisie. Momentálne prebieha hodnotenie všetkých 20 vysokých škôl a ja očakávam, že v najbližších mesiacoch budeme oboznámení s hodnotením. Certifikovali sme vnútorný systém riadenia kvality na univerzite, výrazne sme modernizovali infraštruktúru aj za pomoci štrukturálnych fondov Európskej únie, vybudovali sme viaceré excelentné centrá výskumného charakteru najmä v oblasti nových materiálov,“ zdôraznil rektor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona