Fico: Tragédia pri Parndorfe dokazuje neľudskosť pašerákov a prevádzačov

NETKY.SK • 27 August 2015, 17:39 • 2 min
Fico: Tragédia pri Parndorfe dokazuje neľudskosť pašerákov a prevádzačov

BRATISLAVA - Premiéra Roberta Fica (Smer-SD) šokovala a pobúrila informácia o dnešnej tragédii pri rakúskej obci Parndorf.

slovakia

left justify in out

"Táto smutná udalosť dokazuje neľudskosť pašerákov a prevádzačov, ktorí sa priživujú na preprave zúfalých utečencov a neváhajú v záujme zisku obetovať ich životy," uviedol vo svojom vyhlásení.

 

Aj tento prípad podľa neho poukazuje na naliehavosť a potrebu riešiť komplexne a systematicky problém migrácie, vrátane rozhodného a účinného postupu tak proti pašerákom, ako aj pri odstraňovaní pôvodu a príčin migrácie tam, kde vzniká.

 

Rakúska polícia dnes našla v chladiarenskom vozidle na úseku diaľnice A4 niekoľko desiatok mŕtvych migrantov. Predbežne sa nedá odhadnúť, aký čas si vyžiada postupné vykladanie a obhliadka tiel nešťastníkov, preto bude možné až po istom čase zodpovedať otázky nielen o presnom počte obetí, ale aj o ich identite a čase úmrtia.

 

Podľa zdrojov z prokuratúry sa vyšetrovanie rozbehlo viacerými smermi, pričom siaha od prevádzačstva cez všeobecné ohrozenie až po viacnásobnú vraždu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies