FICO: Témami summitu budú migrácia, bezpečnosť aj vonkajšie vzťahy

NETKY.SK • 4 December 2016, 17:32 • 2 min
FICO: Témami summitu budú migrácia, bezpečnosť aj vonkajšie vzťahy

BRATISLAVA - Predseda vlády Robert Fico sa 15. a 16. decembra zúčastní na zasadnutí Európskej rady v Bruseli. Hlavnými témami summitu budú migrácia, bezpečnosť, hospodársky a sociálny vývoj, mládež a vonkajšie vzťahy.

slovakia

left justify in out

"V súlade s časovým harmonogramom Bratislavskej cestovnej mapy sa decembrové zasadnutie Európskej rady bude venovať téme migrácie. Úlohou Európskej rady bude vyhodnotiť pokrok v súvislosti s partnerským rámcom a uzatváraním kompaktov s vybranými africkými štátmi. Lídri určia ďalšie smerovania v tomto procese a rozhodnú, či bude partnerský rámec rozšírený aj na ďalšie krajiny," píše sa v predkladacej správe k materiálu, ktorý schváli vláda.

 

Kľúčová bude debata zameraná na implementáciu dohody EÚ – Turecko a reformu Spoločného európskeho azylového systému, vrátane návrhov ako aplikovať princípy zodpovednosti a solidarity v budúcnosti.


Na summite sa bude klásť dôraz aj na implementáciu Agendy v oblasti bezpečnosti a posilnenia spolupráce v rámci EÚ v oblasti bezpečnosti a obrany. V súvislosti s témou hospodárskeho a sociálneho vývoja a mládeže vyhodnotí Európska rada pokrok v oblasti investícií, stratégií jednotného trhu a iniciatív zameraných na mládež.


V kontexte vonkajších vzťahov EÚ sa bude diskutovať o vzťahoch s Ruskou federáciou, ako aj o ďalšom postupe vo veci asociačnej dohody s Ukrajinou v nadväznosti na výsledky referenda v Holandsku.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies