Fico telefonoval s viceprezidentom USA Josephom Bidenom

NETKY.SK • 16 Január 2014, 12:12 • 2 min
Fico telefonoval s viceprezidentom USA Josephom Bidenom

BRATISLAVA - Viceprezident USA Joseph Biden v stredu 15. januára zatelefonoval predsedovi vlády SR Robertovi Ficovi - predmetom rozhovoru bolo zhodnotenie vývoja slovensko-amerických vzťahov po minuloročnej návšteve Fica v USA. TASR o tom informoval Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií z úradu vlády politici hovorili predovšetkým o bezpečnostných otázkach. Viceprezident vyzdvihol úsilie Slovenska preberať čoraz väčšiu zodpovednosť za medzinárodné dianie, pričom vysoko ocenil pokračujúce pôsobenie Ozbrojených síl SR v operácii ISAF v Afganistane.

Tlačový odbor pripomenul, že Fico ešte počas návštevy v Bielom dome pozval Bidena na Slovensko. Návšteva by sa mohla uskutočniť pri príležitosti medzinárodnej bezpečnostnej konferencie Globsec v Bratislave alebo pri príležitosti osláv 70. výročia Slovenského národného povstania, teda v máji alebo v auguste. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona