Fico: Stretnutie s predsedami frakcií je príprava na výstup v pléne

NETKY.SK • 5 Júl 2016, 15:17 • 2 min
Fico: Stretnutie s predsedami frakcií je príprava na výstup v pléne

ŠTRASBURG - Predseda vlády Robert Fico považuje dnešné stretnutie s predsedami frakcií Európskeho parlamentu ako „prípravný skok na zajtrajší sok v pléne Európskeho parlamentu“.

slovakia

left justify in out

Povedal to dnes po príchode do EP v Štrasburgu, kde ho privítal šéf europarlamentu Martin Schulz. Premiéra čaká v tomto francúzskom meste okrem rokovania so Schulzom a ostatnými predstaviteľmi EP predstavenie priorít slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie (SK PRES) a slávnostné otvorenie výstavy.


„Je dobré, ak si možno do väčších detailov preberieme niektoré veci, pretože slovenské predsedníctvo chce ponúknuť mimoriadnu iniciatívu, a to summit, ktorý bude 16. septembra. Myslím si, že to bude hlavná téma našich rozhovorov,“ skonštatoval po príchode do Štrasburgu Fico s tým, že je dobré, že máme šancu prezentovať svoje názory a priority aj v EP.


Ambíciou prvého slovenského predsedníctva v Rade EÚ je zvýšiť jednotu, súdržnosť a odolnosť Únie voči vonkajším i vnútorným výzvam a posilniť dôveru občanov v európsky projekt. Podľa vládou schváleného programu predsedníctva sa chceme okrem toho zamerať na štyri jednotlivé priority – hospodársky silnú Úniu, moderný jednotný trh, udržateľnú migračnú a azylovú politiku a globálne angažovanú Európu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies