Fico stále nepresvedčil Maďariča na predsedu parlamentu

NETKY.SK • 20 November 2014, 18:55 • 2 min
Fico stále nepresvedčil Maďariča na predsedu parlamentu

BRATISLAVA - Premiérovi Robertovi Ficovi sa zatiaľ stále nepodarilo presvedčiť ministra kultúry Mareka Maďariča, aby prijal kandidatúru na predsedu NR SR.

slovakia

left justify in out

 Podľa informácií agentúry SITA Maďarič nechce prijať funkciu, kým odstupujúcemu predsedovi parlamentu Pavlovi Paškovi zostane stranícka funkcia podpredsedu. Fico dnes po rokovaní vlády rokoval s Maďaričom i so šéfom svojich poradcov Vladimírom Faičom. Stranícke orgány dnes nerokovali.

Vedenie Smeru tiež diskutuje o obsadení postu podpredsedu NR SR. K možnému kandidátovi Dušanovi Jarjabkovi dnes pribudli aj mená Vladimíra Faiča a Borisa Suska. Post podpredsedu sa uvoľnil po odstúpení Renáty Zmajkovičovej. 

 

Predseda Národnej rady SR Pavol Paška v nedeľu po vyhlásení výsledkov komunálnych volieb a víťazstva Richarda Rašiho v primátorskom súboji v Košiciach prítomným novinárom oznámil, že sa vzdáva funkcie predsedu parlamentu. Uviedol to v prítomnosti svojej manželky a povedal, že k tomuto rozhodnutiu dospel po tom, čo sa objavili útoky na jeho osobu a postihli aj jeho rodinu. Dodal, že detailnejšie sa k svojmu odstúpeniu vyjadrí neskôr. Doteraz tak však nespravil. Paška sa vzdá aj poslaneckého mandátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies