Fico: SR má jediného kandidáta na eurokomisára, a tým je Maroš Šefčovič

NETKY.SK • 28 Máj 2014, 07:07 • 2 min
Fico: SR má jediného kandidáta na eurokomisára, a tým je Maroš Šefčovič

BRUSEL/BRATISLAVA – Slovensko má jediného kandidáta na komisára v novej Európskej komisii (EK), a tým je súčasný podpredseda EK Maroš Šefčovič. Po utorkovom stretnutí lídrov EÚ v Bruseli to na tlačovej konferencii vyhlásil premiér Robert Fico.

slovakia

left justify in out

"Na tomto postoji vláda SR nikdy nič nezmení, niet lepšieho kandidáta do Európskej komisie," deklaroval. Verí, že Šefčovič si svojou prácou za posledných päť rokov získal také renomé v EK, že sa mu podarí vybojovať takú pozíciu, ktorá zodpovedá nielen jeho dobrej povesti, ale aj tomu, ako sa Slovensko správalo v EÚ v poslednom období.
     

Premiér Fico zároveň deklaroval pripravenosť na diskusie s novým šéfom EK o obsahových otázkach, týkajúcich sa agendy, ktorá je pre Slovensko zaujímavá. "Máme nejakú našu predstavu, kde by sa Slovensko malo vidieť v novej Európskej komisii," podotkol. Mandát súčasnej EK sa končí 1. novembra.       Ako v rozhovore pre TASR uviedol Šefčovič, vždy inklinoval k ekonomicko-politickým témam, takže túto oblasť by preferoval aj v budúcom päťročnom období novej komisie.
      

Eurokomisár bol lídrom kandidátky Smeru-SD v nedávnych voľbách do EP. K tomuto kroku sa rozhodol preto, aby získal demokratickú legitimitu od občanov vo svojom ďalšom pôsobení v EK. Vo voľbách získal najvyšší počet preferenčných hlasov zo všetkých kandidátov do europarlamentu. Preferenčným "krúžkom" ho označilo 66.966 voličov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies