Fico: Som rád, že polícia vyšetruje aj známe osobnosti podozrivé z korupcie

NETKY.SK • 10 Február 2015, 15:36 • 2 min
Fico: Som rád, že polícia vyšetruje aj známe osobnosti podozrivé z korupcie

BRATISLAVA – V boji proti korupcii sa na Slovensku urobilo veľa, a tak to vníma aj zahraničie. Novinárom to dnes v Bratislave povedal premiér Robert Fico (Smer-SD). Bez spolupráce verejnosti sa však tento boj podľa neho posúvať nebude.

slovakia

left justify in out

 "Som veľmi rád, že Slovensko vo vnímaní boja proti korupcii postúpilo pozitívne vyššie. Rovnako som rád, že sa objavujú konkrétne príklady aj známych osobností, keď polícia začína veci prešetrovať a verím, že budú dotiahnuté do konca," vyhlásil Fico, ktorý poukázal na aktuálne prípady dvoch lekárov podozrivých z bratia úplatkov.

 

Ako ďalej uviedol, prijatý bol celý rad opatrení a vláda dnes spolupracuje s Americkou obchodnou komorou na programe Rule of law. "Myslím si, že sa urobilo veľa, a takto to vníma aj zahraničie, vzťah v boji proti korupcii," dodal.

 

Premiér zdôraznil, že boj proti korupcii vyžaduje veľkú mieru spolupráce tých, ktorí tvrdia, že nejaká korupcia je. Opätovne preto vyzval, aby ľudia svoje podozrenia hlásili polícii. "Potrebujeme podnety, potrebujeme svedecké výpovede. Bez spolupráce občianskej verejnosti sa boj proti korupcii posúvať nebude," konštatoval.

 

Zmenám v zákone o preukazovaní pôvodu majetku, v rámci ktorého nebol za posledných päť rokov nikto odsúdený, sa Fico nebráni. "Pokiaľ prídu orgány, ktoré majú na starosti realizáciu, aplikáciu tohto zákona, s nejakými návrhmi, čo treba urobiť, vylepšiť, sme pripravení na diskusiu, ale parlament urobil všetko, čo mal urobiť," uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona