Fico: Som presvedčený, že nehoda vrtuľníka bude dôsledne prešetrená

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 14:40 • 2 min
Fico: Som presvedčený, že nehoda vrtuľníka bude dôsledne prešetrená

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Robert Fico dnes vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým po pilotovi, ktorý zahynul v utorok (28.7.) pri páde vojenského vrtuľníka, a dvom zraneným vojakom zaželal skoré uzdravenie.

slovakia

left justify in out

Premiér zároveň vyslovil presvedčenie, že nehoda vojenského stroja bude dôsledne prešetrená.
     

"Komunikoval som s ministrom obrany Martinom Glváčom. Informoval ma, že zdravotný stav dvoch členov posádky je povzbudzujúci. Želám im, aby sa zo zranení dostali čo najrýchlejšie," dodal šéf exekutívy s vierou, že sa podarí získať čo najpresnejšie informácie o tom, čo sa na palube vrtuľníka stalo.
     

Vrtuľník Mi-17 vzlietol z prešovskej základne v utorok o 13.30 h. Posádka si precvičovala pristátie v teréne, keď s ňou tesne po 14.00 h stratila spojenie riadiaca veža. Krátko nato vzlietol na miesto vrtuľník leteckej pátracej záchrannej služby, ktorému sa podarilo miesto nehody lokalizovať. Na miesto bola vyslaná aj hasičská jednotka, ktorá zabezpečila zahasenie požiaru vraku. Pri páde zomrel kapitán vrtuľníka, ďalší pilot a palubný technik sú hospitalizovaní v prešovskej a košickej nemocnici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies