Fico: Smer sa na schôdzi NR SR aktívne zúčastní, aj keď tá neprinesie nič

NETKY.SK • 8 November 2014, 17:31 • 2 min
Fico: Smer sa na schôdzi NR SR aktívne zúčastní, aj keď tá neprinesie nič

BRATISLAVA - Členovia vlády SR, ako aj poslanci za Smer-SD sa dnes zúčastnia mimoriadnej schôdze NR SR a budú na nej aktívne vystupovať, a to napriek tomu, že schôdzu považujú za nezmyselnú, lebo neprinesie nič. Vyhlásil to dnes premiér Robert Fico (Smer-SD) v reakcii na iniciatívu opozície, ktorá sa ho na dnešnom mimoriadnom zasadnutí parlamentu pokúsi odvolať z dôvodu, že na Slovensku údajne so svojou stranou Smer-SD vytvára korupčný systém.

slovakia

left justify in out

"Je to len pokus o prehlbovanie obrazu Slovenska, že je tu všetko zlé. Prístup 'čím horšie, tým lepšie' ale Smer-SD nikdy neuprednostňoval," zdôraznil Fico. Zopakoval tiež slová, že SR prešla od roku 2012 významnými zmenami a došlo k významným pozitívnym posunom. "Pozrite si hodnotenia OECD, prijali sme významné opatrenia v boji proti korupcii," podotkol.
      

Šéf exekutívy zdôraznil, že Smer-SD je jediná strana vo vláde, a teda má obrovskú agendu. "Pri takejto obrovskej agende sa vyskytnú aj pochybenia, chyby sa stávajú aj v iných krajinách EÚ. Ale pri pochybeniach reagujeme absolútne razantne a politická zodpovednosť bude aj naďalej vyvodzovaná," deklaroval.
      

Ma margo skutočnosti, že sa mimoriadna schôdza koná neštandardne uprostred víkendu, podotkol, že to bola aj jeho požiadavka. "V pondelok, utorok a v stredu (10.-12.11.) je výjazdové rokovanie vlády, vo štvrtok a v piatok (13.-14.11.) je už volebné moratórium, schôdza by vtedy nebola vhodná," dodal premiér.
      

Opozícia odovzdala podpisy potrebné na iniciovanie rokovania pléna v piatok (7.11.). Od toho momentu plynula sedemdňová lehota, počas ktorej musel predseda NR SR Pavol Paška (Smer-SD) rokovanie zvolať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona