Fico: Sme pripravení Britom poskytnúť potrebné spravodajské informácie

NETKY.SK • 4 Jún 2017, 15:10 • 2 min
Fico: Sme pripravení Britom poskytnúť potrebné spravodajské informácie

BRATISLAVA - Slovensko je pripravené poskytnúť Veľkej Británii všetky potrebné spravodajské informácie, ktoré by mohli pomôcť k vyšetreniu sobotňajšieho teroristického činu. Uvádza sa to vo vyhlásení Úradu vlády SR k teroristickému útoku v Londýne.

slovakia

left justify in out

Predseda vlády Robert Fico je podľa vyhlásenia v permanentnom kontakte s bezpečnostnými zložkami štátu. V spolupráci so zahraničnými tajnými službami SR zároveň vyhodnocuje ďalšie informácie, najmä pokiaľ ide o pôvod obetí a zranených po teroristickom útoku v Londýne. „Monitoring situácie je za daných okolností postačujúci a v tomto momente nie je potrebné na Slovensku zvolávať zasadnutia krízových štábov alebo Bezpečnostnej rady SR," uzatvára vyhlásenie.

Útoky v centre Londýna si vyžiadali sedem obetí na životoch. Podľa polície traja páchatelia najprv dodávkou zrazili ľudí na chodníku Londýnskeho mosta (London Bridge), potom pokračovali v jazde na Borough Market, kde na ulici, v baroch a reštauráciách nožmi útočili na ľudí. Polícia všetkých troch zastrelila.

Trojica mala na sebe atrapy viest, aké používajú samovražední atentátnici. Očití svedkovia podľa britských médií vypovedali, že útočníci vykrikovali „To je za Alaha!".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies