Fico: Sme pripravení bojovať so storočnou vodou

NETKY.SK • 3 Jún 2013, 14:25 • 2 min
Fico: Sme pripravení bojovať so storočnou vodou

BRATISLAVA – Sme pripravení bojovať so storočnou vodou a vďaka protipovodňovým opatreniam zvládnuť situáciu podobnú tej, ako nastala v roku 2002. Vyhlásil to dnes premiér SR Robert Fico na mimoriadnom brífingu v súvislosti s aktuálnou povodňovou situáciu na Dunaji.

slovakia

left justify in out

Fico vyhlásil, že Ministerstvo obrany SR vyčlenilo viac ako 150 vojakov, ktorí sú pripravení zabezpečovať prepravu osôb a tovaru do Devína a Devínskej Novej Vsi v prípade, že bude zaplavená Devínska cesta. V pohotovosti je podľa Fica aj 300 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) pre prípad núdzových situácií. Premiér pripomenul, že v Devíne je ešte asi desať rodinných domov pozdĺž Devínskej cesty, kde pôjdu požiarnici zisťovať, do akej miery je možné pomôcť a zabrániť, aby boli zaplavené.

"Poučení z minulosti sme sa rozhodli venovať podstatne väčšiu pozornosť prevencii. Keďže prichádzajú nie dobré správy z Nemecka a Rakúska, je našou povinnosťou urobiť všetko preto, aby najviac ohrozená časť Slovenska, Bratislava, bola maximálne ochránená," uviedol dnes Fico na Slovanskom nábreží v Devíne. 

Časť nábrežia už voda zaliala, vrátane pamätníka Brána Slobody a z hladiny trčia už len časti informačných tabúľ. A Dunaj stále stúpa. "Veríme, že prívalová vlna nebude v takom rozsahu, aby všetky zátarasy, špeciálne múry nepostačovali na záchranu ľudí a majetku pred týmto živlom," dodal Fico.

Na situáciu v Devíne sa dnes premiér prišiel pozrieť spolu s ministrom životného prostredia Petrom Žigom a ministrom obrany Martinom Glváčom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona