Fico: Slovensko si v rebríčku korupcie polepšilo, ale to nás neuspokojuje

NETKY.SK • 27 Január 2016, 14:57 • 2 min
Fico: Slovensko si v rebríčku korupcie polepšilo, ale to nás neuspokojuje

BRATISLAVA – Slovensko si v rebríčku korupcie polepšilo, ale to nás neuspokojuje, pretože je dôležité reagovať na pocity a potreby ľudí.

slovakia

left justify in out

Na dnešnom brífingu v Bratislave to v reakcii na zverejnený index vnímania korupcie spoločnosti Transparency International (TI) uviedol premiér Robert Fico (Smer-SD).

 

Podľa indexu sa Slovensko spolu s Maďarskom a Chorvátskom spomedzi 168 hodnotených krajín umiestnilo na 50. priečke, keď získalo 51 bodov, čo je o jeden bod viac než v roku 2015.

 

"Boli urobené opatrenia, ktoré tu predtým neboli. Uvedomme si, že sme obmedzili používanie hotovosti, čo je veľmi významné opatrenie v boji proti korupcii. Ďalej veľmi dobre sa nám rozbehlo elektronické trhovisko," povedal Fico. Podľa neho si však uvedomuje, že nejde o nejaké skoky, skôr len o kroky.

 

Uviedol taktiež, že mnohé kontrolné orgány sú v rukách opozície.

 

Podľa indexu vnímania korupcie je najmenej skorumpovaným štátom na svete Dánsko, ktoré dosiahlo 91 zo 100 bodov. Druhé miesto obsadilo Fínsko (90 bodov) a tretie Švédsko (89 bodov). Česká republika sa so ziskom 56 bodov umiestnila na 37. mieste. Ešte o dve priečky vyššie je so ziskom 60 bodov Slovinsko.

 

Z krajín Vyšehradskej štvorky (V4) je podľa TI najmenej skorumpované Poľsko, ktoré so ziskom 62 bodov skončilo na 30. mieste.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies