Fico: Slovenské predsedníctvo bude ťažké

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 15:01 • 2 min
Fico: Slovenské predsedníctvo bude ťažké

PARÍŽ – Slovenské predsedníctvo v EÚ bude podľa premiéra Roberta Fica po britskom referende ťažkým predsedníctvom.

slovakia

left justify in out

Ako povedal v Paríži po stretnutí s francúzskym prezidentom Françoisom Hollandom, predsedníctvo Slovenska bude ovplyvnené výsledkami referenda vo Veľkej Británii a migračnou krízou. Fico ocenil, že SR sa môže oprieť počas predsedníctva o Francúzsko. „Slovensko má jasnú predstavu o predsedníctve a prioritách,“ povedal.

 

Výsledok britského referenda však podľa Fica významne ovplyvní EÚ do budúcnosti. „Ak sa Británia rozhodne odísť, zmeny budú rozsiahle. Ak sa rozhodne zotrvať, bude potrebná široká diskusia. Navrhol som širokú diskusiu o tom, čo ponúkneme verejnosti v prípade brexitu či zotrvaní Británie. Musíme byť v témach inovatívnejší a nápaditejší,“ povedal Fico.

 

Premiér Robert Fico sa dnes na pracovnej návšteve v Paríži stretol s francúzskym prezidentom Françoisom Hollandom. Na spoločnom pracovnom obede obaja predstavitelia diskutovali o prioritách nadchádzajúceho predsedníctva Slovenska v Rade EÚ, ktoré sa začína 1. júla, ale aj o blížiacom sa referende vo Veľkej Británii. Hovorili tiež o aktuálnych otázkach EÚ a eurozóny.

 

Fico minulý týždeň o týchto témach rokoval v Berlíne so spolkovou kancelárkou Angelou Merkelovou. Ako povedala po stretnutí, Slovensko je dobrý partner a bude aj dobrý predseda v Rade EÚ. O predsedníctve v Rade EÚ Fico minulý týždeň hovoril aj s ruským prezidentom Vladimírom Putinom. Slovenská vláda bude počas predsedníctva vplývať aj na charakter vzťahov medzi EÚ a Ruskou federáciou, uviedol Fico.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies