Fico: Slovákom v Nice je pripravený poskytnúť leteckú dopravu domov

NETKY.SK • 15 Júl 2016, 10:49 • 2 min
Fico: Slovákom v Nice je pripravený poskytnúť leteckú dopravu domov

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico, ktorý je na pracovnej ceste v Mongolsku, je v kontakte s našimi bezpečnostnými zložkami a veľvyslancom v Paríži. Ako premiér po útoku v Nice informoval vo videu zverejnenom na svojom facebooku, Slovensko robí všetky nevyhnutné opatrenia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že podobne ako v iných prípadoch sme pripravení poskytnúť leteckú prepravu pre slovenských občanov, ktorí sú v Nice a chceli by sa vrátiť domov na Slovensko," povedal premiér s tým, že o tejto možnosti už diskutuje minister vnútra Robert Kaliňák. Premiér zároveň vyjadril ľútosť nad tým, čo sa v Nice stalo. "Je to strašná vec," dodal s tým, že táto téma dominovala aj summitu medzi Európou a Áziou, na ktorom sa premiér momentálne zúčastňuje.

 

 

 

Slovenský rezort diplomacie zatiaľ nemá informácie o tom, že by medzi obeťami či zranenými boli Slováci, slovenské veľvyslanectvo však komunikuje s francúzskymi úradmi.

 

Najmenej 84 mŕtvych si vyžiadal štvrtkový teroristický útok v juhofrancúzskom meste Nice. Osemnásť zranených je v kritickom stave a desiatky ďalších utrpeli ľahšie zranenia. Ďalším približne 120 osobám bolo potrebné poskytnúť odbornú pomoc, informovalo francúzske ministerstvo vnútra. Počas sviatku Dňa Bastily vrazilo nákladné auto do davu ľudí, ktorí si prišli pozrieť ohňostroj. Stalo sa to okolo 22:30 na rušnej Promenade des Anglais, kde boli v tom čase tisíce ľudí vrátane veľkého množstva turistov a miestnych obyvateľov. Útočníkom bol podľa doposiaľ oficiálne nepotvrdených informácií 31-ročný muž s francúzsko-tuniským občianstvom, ktorého napokon zastrelili policajti. K zodpovednosti za útok sa doposiaľ nikto neprihlásil. Podľa informácií francúzskych médií viacero ľudí utrpelo zranenia, keď ich postrelil útočník páliaci z ručnej strelnej zbrane z kabíny nákladiaka. Niekoľkých ďalších ušliapal dav, keď sa ľudia v panike pokúšali dostať čo najďalej od miesta útoku.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies