Fico: Slabší 2. pilier ochránil ľudí od väčšej straty

NETKY.SK • 20 Január 2015, 16:36 • 2 min
Fico: Slabší 2. pilier ochránil ľudí od väčšej straty

BRATISLAVA - Minister práce a sociálnych vecí Ján Richter by mal v stredu na rokovanie vlády predložiť podrobnejšiu informáciu o vývoji v druhom pilieri.

slovakia

left justify in out

Na tlačovej besede to avizoval premiér Robert Fico. "Budeme diskutovať o konkrétnych opatreniach, čo s tým robiť a ako chrániť ľudí," povedal. Druhý pilier pritom označil za pravicový potápajúci sa koráb a za obludnú pravicovú reformu, ktorá úplne zlyhala. "Keby sme neznížili odvody do druhého piliera, tak dnes tie straty sú dvojnásobné. Tým sme vlastne zachránili sporiteľov a do určitej miery aj peniaze," povedal. Verí, že vláda nájde vo vzťahu k druhému pilieru také riešenie, ktoré "túto obludnosť zmierni". O druhom pilieri podľa Fica v utorok intenzívne diskutovalo užšie vedenie strany Smer-SD.

 

Premiér Robert Fico už minulý týždeň v piatok avizoval, že vláda vzhľadom na nízku výšku dôchodkov z druhého piliera ponúkaných životnými poisťovňami prijme voči druhému pilieru kategorické riešenia. "Našou úlohou teraz nie je nič iné, len prijať kategorické riešenia a budeme vás o nich informovať budúci týždeň," uviedol Fico na minulotýždňovej tlačovej besede. Tieto riešenia pritom nekonkretizoval. "Nechám to na vašu fantáziu, čo je to kategorické riešenie," povedal. Sumy dôchodkov, ktoré životné poisťovne ponúkajú žiadateľom o penziu z druhého piliera, podľa Fica potvrdili výhrady voči druhému pilieru. "Mali sme pravdu, keď sme druhý pilier kritizovali," zdôraznil predseda vlády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona