Fico: Schválenie ústavnej zmeny je vždy sviatkom

NETKY.SK • 4 Jún 2014, 18:31 • 2 min
Fico: Schválenie ústavnej zmeny je vždy sviatkom

BRATISLAVA - Prijatie ústavného zákona je vždy sviatkom, keďže dosahovanie ústavnej väčšiny je ťažké. Na tlačovej konferencii po schválení novely ústavy od Smeru-SD a KDH to vyhlásil predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

V schválenej novele vidí premiér naštartovanie vážnych reformných procesov v slovenskej justícii. "Bez zmeny ústavy nie je v justícii možné urobiť prakticky nič, ale my sme dokázali prekonať všetky problémy. Je to vynikajúca správa pre každého, kto má pochybnosti o slovenskej justícii," odkázal.
     

Prijaté zmeny tiež považuje za štartovací mostík pre ďalšie závažné kroky. "Nepochybujem, že do konca volebného obdobia budú prijaté ďalšie významné rozhodnutia," dodal.
     

Podľa predsedu NR SR Pavla Pašku (Smer-SD) hlasovanie o novele Ústavy SR potvrdilo, že politici išli do tém, ktoré sa ľudí bytostne dotýkajú, a ktoré sú z pohľadu záujmu úplne v hľadáčiku ľudí. "Záverečné čísla hlasovania hovoria za všetko. Zo 128 prítomných bolo 102 za, proti bolo len 18 poslancov. Tieto čísla nespochybniteľne dokazujú, že sme otvorili veľmi citlivé témy napriek tomu, že ústava je norma, ktorá sa neotvára každý deň," povedal Paška.
     

Zároveň je presvedčený, že to, čo hovoril na začiatku, teda že spolu s KDH sa budú snažiť o odborný dialóg a získanie podpory naprieč politickým spektrom, sa potvrdilo. "Napriek všetkému odporu a snahám zdegradovať všetkých, ktorí vstupovali do pôvodného návrhu, si poslanci uvedomili, o čom hovoríme a do akých oblastí zasahujeme a nepodľahli týmto trendom. Záverečné hlasovanie ukázalo, že snaha mala zmysel," uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies