Fico: Sankcie nič nezmenili na politickom postoji Ruska k Ukrajine

NETKY.SK • 19 December 2014, 06:45 • 2 min
Fico: Sankcie nič nezmenili na politickom postoji Ruska k Ukrajine

BRUSEL/BRATISLAVA – Premiéri európskej dvadsaťosmičky sa podľa slovenského predsedu vlády Roberta Fica zhodujú na tom, že sankcie EÚ nezmenili nič na politickom postoji Ruska voči Ukrajine. Vyhlásil to po skončení štvrtkového (18.12.) summitu Európskej rady v Bruseli.

slovakia

left justify in out

Pripomenul, že sankcie mali niečo vyriešiť, pričom ich účelom nebolo ublížiť obyvateľom Ruskej federácie alebo ju ako takú poškodiť. "Každý chce, aby Rusko bola prosperujúca krajina, pretože existujú momentálne dva modely, ktoré sa rozoberajú," upozornil Fico. Jeden z nich predpokladá, že Moskva sa dostane ešte do krajnejšej polohy ako je v súčasnosti, druhý, že súčasná zlá ekonomická situácia môže viesť k utlmeniu napätia.
      

"Nepoznáme odpoveď, ktorou cestou sa Ruská federácia vyberie," poznamenal s tým, že ani jeden premiér členského štátu otvorene nehovoril o tom, že sankcie vyriešili postoj Moskvy k Ukrajine. Naopak, únia od Kyjeva požaduje dôsledné implementovanie potrebných reforiem napriek tomu, že budú veľmi bolestivé. "Je jasné posolstvo takmer od všetkých premiérov, že Ukrajina nemôže očakávať, že jej niekto niečo dá zadarmo," zdôraznil Fico s tým, že podpora a spolupráca EÚ ide ruka v ruke s plnením si domácej úlohy Kyjeva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies