Fico: Samosprávy sa budú môcť uchádzať o dotáciu na ihriská

NETKY.SK • 20 Máj 2017, 13:22 • 2 min
Fico: Samosprávy sa budú môcť uchádzať o dotáciu na ihriská

BRATISLAVA - Štát vypisuje výzvu na štyri milióny eur, v rámci ktorej sa budú môcť uchádzať mestá a obce na Slovensku o dotáciu na výstavbu nových multifunkčných ihrísk. Dotáciu by mal štát poskytovať vo výške okolo 44.000 eur. V dnešnej diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to uviedol premiér Robert Fico (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Predseda vlády avizuje aj výzvu na opravu už existujúcich multifunkčných ihrísk. Štát podľa jeho slov chce ponúknuť samosprávam aj spoluprácu pri výstavbe malých detských ihrísk, predovšetkým v areáloch materských škôl. "Ak chceme, aby to dieťa dalo prednosť športovaniu pred počítačom, tak musí mať ihrisko, kde je kvalitná plocha, kde mu neuteká lopta do potoka, kde má sieť v bráne, kde sa svieti aj večer," vysvetlil Fico.

 

V rokoch 2006 až 2010 a 2012 až 2016 štát podľa jeho slov zafinancoval spolu s mestami a obcami okolo 800 multifunkčných ihrísk. "Záujem o tieto ihriská je taký, že už dnes musíme vypisovať výzvu, kde budeme opravovať už 'zodraté' ihriská," podotkol premiér.

 

Na otázku, ako hodnotí výsledok slovenských hokejistov na tohtoročných Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji uviedol, že pri neúčasti špičkových hráčov je veľmi ťažké udržať krok s kvalitnými tímami. "Bez ohľadu na to, ako skončia majstrovstvá sveta v hokeji, prijímam slovenských hokejistov a ak na to bude priestor, tak to urobím aj tento rok. Budem chcieť počuť niečo viac, lebo som veľký športový fanúšik. Tak ako to mrzí iných, ako je to ľuďom ľúto, tak je to ľúto aj mne," skonštatoval Fico.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona