Fico sa zúčastní v chorvátskom Záhrebe na oslavách vstupu do EÚ

NETKY.SK • 30 Jún 2013, 09:45 • 2 min
Fico sa zúčastní v chorvátskom Záhrebe na oslavách vstupu do EÚ

BRATISLAVA - Slovenský premiér Robert Fico odletí v nedeľu do Záhrebu, kde sa zúčastní na večerných oficiálnych oslavách vstupu krajiny do Európskej únie. Oslavy v chorvátskej metropole sa uskutočnia za účasti vrcholových predstaviteľov EÚ - predsedu Európskej komisie Josého Manuela Barrosa, stáleho predsedu Európskej rady Hermana Van Rompuya a predsedu Európskeho parlamentu Martina Schulza, ako aj ďalších predstaviteľov členských krajín.

slovakia

left justify in out

Chorvátsko pristupuje k Európskej únii ako jej 28. člen. Prihlášku na členstvo podala krajina v roku 2003, oficiálny štatút kandidáta bol Chorvátsku udelený na summite Európskej rady v polovici roka 2004. Negociačný proces krajina ukončila v júni 2011 a 9. decembra 2011 podpísala prístupovú zmluvu s EÚ. Záujem o členstvo v únii potvrdil aj kladný výsledok referenda, ktoré sa v Chorvátsku uskutočnilo v januári 2012. Ratifikačný proces prístupovej zmluvy členskými krajinami EÚ bol ukončený 21. júna 2013. Oficiálnym členom EÚ sa Chorvátsko stáva od 1. júla 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies