Fico sa vyjadril, že Róbert Kaliňák nebude kandidovať za podpredsedu SMER-SD

NETKY.SK • 15 Júl 2020, 13:21 • 2 min
Fico sa vyjadril, že Róbert Kaliňák nebude kandidovať za podpredsedu SMER-SD

BRATISLAVA - Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák nebude opätovne kandidovať na víkendovom sneme Smeru – sociálna demokracia (Smer-SD) za podpredsedu strany. Na tlačovej besede v parlamente to dnes povedal šéf Smeru-SD Robert Fico.

slovakia

left justify in out

Blaha ako podpredseda? 

Opätovne vyjadril podporu poslancovi Ľubošovi Blahovi, aby sa stal novým podpredsedom Smeru-SD. Fico nepotvrdil, či bude kandidovať za podpredsedu strany synovec exministra Kaliňáka Erik Kaliňák.

 

Kaliňák ako ochranca 

"Toto je hotová vec," komentoval Fico to, že Robert Kaliňák už nebude vo vedení strany. Poznamenal, že Kaliňák založil právny tím, ktorého úlohou "bude chrániť Smer pred takými novinami ako Sme".
 

img


O prípadnej kandidatúre synovca exministra vnútra do vedenia strany Fico povedal, že definitívne rozhodnutie nepadlo. Erik Kaliňák v tohtoročných voľbách kandidoval za Smer-SD z posledného 150. miesta.

Fico uviedol, že ho prekvapujú otázky o tom, kedy sa Blaha stal členom Smeru-SD. Blaha stranu dlho reprezentoval v parlamente, jej členom však nebol. 

 

img

 

Glváč má podporu 
K otázke zotrvania Martina Glváča na poste bratislavského krajského predsedu Smeru-SD Fico poznamenal, že "momentálne platí, že má podporu krajskej organizácie". Glváč do parlamentu v tohtoročných voľbách nekandidoval. V minulom volebnom období odišiel z postu podpredsedu parlamentu po tom, čo sa objavila jeho komunikácia s podnikateľom Mariánom K., ktorý je obžalovaný z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky.

 

img

Posledný pokus súčasného predsedu 
Snem Smeru sa uskutoční v sobotu 18. júla v bratislavskej centrále strany. Delegáti strany by mali voliť šéfa strany, podpredsedov a generálneho manažéra. Fico v pondelok 13. júla povedal, že uchádzanie sa o funkciu predsedu Smeru-SD je jeho "poslednou misiou".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies