Fico sa v Haagu stretne s predstaviteľmi medzinárodnej justície

NETKY.SK • 17 Marec 2017, 08:35 • 2 min
Fico sa v Haagu stretne s predstaviteľmi medzinárodnej justície

BRATISLAVA - Predseda vlády Robert Fico sa dnes v Holandskom Haagu stretne s predstaviteľmi medzinárodných justičných orgánov.

slovakia

left justify in out

Spolu s ministerkou spravodlivosti Luciou Žitňanskou majú naplánované stretnutie so zástupcami, ako aj s predsedníčkou organizácie Eurojust Michele Conininsxovou. Eurojust je orgánom Európskej únie pre justičnú spoluprácu v trestných veciach.

 

Funguje od roku 2002, pričom jeho úlohou je pomáhať policajtom, prokurátorom a sudcom v boji proti závažnej cezhraničnej trestnej činnosti. V organizácii pôsobí viac ako 85 prokurátorov z členských krajín EÚ a traja styční prokurátori zo Švajčiarska, Nórska a USA. Pri výkone ich úloh im pomáha viac ako 200-členný administratívny aparát. Každý štát EÚ má v Eurojuste svojho národného člena. 

Premiér má tiež naplánované stretnutie so slovenským zástupcom na Medzinárodnom súdnom dvore Petrom Tomkom. Ten je jedným z 15 sudcov súdneho dvora a v rokoch 2012 až 2015 pôsobil ako jeho predseda. Medzinárodný súdny dvor je hlavným súdnym orgánom Organizácie Spojených národov. Jeho prvoradou úlohou je riešenie sporov medzi štátmi a vydávanie poradných posudkov k právnym otázkam.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies