Fico sa v Bukurešti stretne s čínskym premiérom

NETKY.SK • 26 November 2013, 06:58 • 2 min
Fico sa v Bukurešti stretne s čínskym premiérom

BRATISLAVA - Slovenský premiér Robert Fico sa v utorok zúčastní na stretnutí lídrov krajín strednej a východnej Európy a Číny v rumunskej metropole Bukurešť.

slovakia

left justify in out

Hostiteľmi stretnutia sú rumunský premiér Victor Ponta a predseda čínskej vlády Li Kche-čchiang. Podľa úradu vlády je cieľom summitu "podporiť obchodné vzťahy" medzi zúčastnenými krajinami a "identifikovať nové možnosti vzájomnej spolupráce prostredníctvom regionálnych alebo bilaterálnych projektov". Účastníci summitu budú spoločne diskutovať o možnostiach efektívneho zlepšenia obchodných vzťahov medzi stredom a východom starého kontinentu a Čínou.

Fico v Bukurešti absolvuje aj samostatné bilaterálne stretnutie. Prioritným bude rokovanie s predsedom čínskej vlády. Témou spoločného rokovania budú možnosti zintenzívnenia vzájomnej hospodárskej spolupráce, investičné príležitosti a podpora obchodných projektov. Úrad vlády taktiež potvrdil Ficove následné stretnutia s premiérom Pontom, poľským predsedom vlády Donaldom Tuskom a premiérom Albánska Edim Ramom. Súčasťou slovenskej delegácie v Bukurešti budú aj podnikatelia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies