Fico sa v Belehrade bilaterálne stretne s čínskym a srbským premiérom

NETKY.SK • 16 December 2014, 13:18 • 2 min
Fico sa v Belehrade bilaterálne stretne s čínskym a srbským premiérom

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico dnes odletel do Belehradu na stretnutie predsedov vlád 16 krajín strednej a východnej Európy (SVE) a Číny. Ide v poradí o tretí summit v takomto formáte.

slovakia

left justify in out

Základ tejto spolupráce vytvorilo v roku 2011 hospodárske fórum v Budapešti. Prvé stretnutie sa uskutočnilo v apríli 2012 vo Varšave, minulý rok v novembri nasledovalo ďalšie v Bukurešti.
  

Belehradský summit nadviaže práve na výsledky rokovaní v Rumunsku. Sústredí sa na vyhodnotenie napĺňania cieľov a aktivít vo sfére dopravy, vzdelávania, vedy, výskumu, inovácií či cestovného ruchu. Slovensko podporuje v rámci formátu konkrétne projekty v oblasti investícií, vedy a výskumu, ale aj aktivity smerujúce k podpore vývozu európskych krajín do Číny.

 

V rámci formátu krajín SVE sú okrem Slovenska zastúpené Albánsko, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Česká republika, Čierna Hora, Estónsko, Chorvátsko, Litva, Lotyšsko, Macedónsko, Maďarsko, Poľsko, Rumunsko, Slovinsko a Srbsko.

 

Fico má okrem účasti na summite naplánované aj bilaterálne stretnutie so srbským partnerom Aleksandarom Vučičom a čínskym premiérom Li Kche-čchiangom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona