Fico sa stretol s Výzvou k ľudskosti, vláda pomôže humanitárnym organizáciám

NETKY.SK • 24 September 2015, 16:14 • 2 min
Fico sa stretol s Výzvou k ľudskosti, vláda pomôže humanitárnym organizáciám

BRATISLAVA - Vláda Slovenskej republiky pomôže humanitárnym organizáciám, ktoré sa venujú utečencom. Po dnešnom rokovaní s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD) to novinárom povedala predstaviteľka Výzvy k ľudskosti Lucia Štasselová.

slovakia

left justify in out

"Keďže je vláda pripravená pomôcť, premiér nás požiadal o zoznam akútnych vecí, ktoré dané organizácie potrebujú, aby mohli pomáhať," uviedla s tým, že opäť by sa mali s predsedom vlády stretnúť na budúci týždeň. Vládna pomoc by sa mala dotknúť organizácií Človek v ohrození, Člověk v tísni, Slovenská katolícka charita, ETP Slovensko, Liga za ľudské práva, Magna Deti v núdzi a Pontis.

 

"Očakávame korektnú spoluprácu. O kvótach sme nehovorili, nevenovali sme sa politickým postojom. Hovorili sme o tom, že ide o konkrétnych ľudí, ktorým treba pomôcť. Dokonca sme nehovorili o tom, že by to mali byť kresťania, ale že by sme za nimi mali vidieť živé bytosti. A v tomto duchu hovoril aj premiér," povedala Štasselová s dôvetkom, že presne toto bol jeden z cieľov Výzvy k ľudskosti. "Chceli sme osloviť štát, ktorý má prostriedky a kapacity. Aby sme sa spojili a dokázali pomôcť ľuďom, ktorí to potrebujú," dodala.

 

Podľa premiéra bolo stretnutie vyjadrením vlády, ktorá hovorí, že solidarita musí byť vyjadrená všetkým, ktorí to naozaj potrebujú. "Aj na stretnutí som zdôrazňoval potrebu odlišovať ekonomických migrantov od tých, ktorí naozaj utekajú pred vojnou či hladom. Ak má vláda prejaviť solidaritu voči tým, ktorí to naozaj potrebujú, musí spolupracovať s tretím sektorom, ako charity, výzvy či spolky s prepojením na cirkev. Ak chcú títo ľudia pomôcť , vláda je pripravená ponúknuť takýmto výzvam a iniciatívam zázemie," dodal Fico.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies