Fico sa stretne s Jaceňukom 6. februára v Kyjeve

NETKY.SK • 28 Január 2015, 11:53 • 2 min
Fico sa stretne s Jaceňukom 6. februára v Kyjeve

BRATISLAVA – Spolupráca predovšetkým v oblasti hospodárstva, energetiky, dopravy ako aj cezhraničná spolupráca budú témami rokovania slovenského premiéra Roberta Fica s jeho ukrajinským kolegom Arsenijom Jaceňukom.

slovakia

left justify in out

Premiéri sa stretnú 6. februára v Kyjeve. Hovoriť by mali aj o aktuálnych témach regionálnej a európskej agendy. Uvádza sa to v materiáli k oficiálnej návšteve, ktorý dnes schválila vláda.

Premiéra Fica príjmu aj ukrajinský prezident Petro Porošenko a predseda Najvyššej Rady Ukrajiny Vladimír Grojsman. V slovenskej delegácii budú aj podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák, minister hospodárstva Pavol Pavlis a minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Počiatek. 

 

Na február bolo pôvodne plánované spoločné zasadnutie slovenskej a ukrajinskej vlády. Ako informoval agentúru SITA hovorca rezortu zahraničia Peter Stano, na základe žiadosti ukrajinskej strany sa namiesto pôvodne plánovaného spoločného zasadnutia vlád uskutoční 6. februára návšteva premiéra Roberta Fica v Kyjeve. Ukrajinským partnerom z logistických dôvodov a tiež vzhľadom na momentálnu situáciu v krajine viac vyhovoval Kyjev, vysvetlil Stano. Spoločné zasadnutie vlád sa uskutoční v neskoršom termíne, ktorý bude vyhovovať obom stranám, a to tak, ako sa pôvodne plánovalo, v pohraničí, doplnil hovorca rezortu diplomacie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies