Fico sa s Kiskom dnes nestretne, poverenie na zostavenie vlády si prevezme až v stredu

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 18:19 • 2 min
Fico sa s Kiskom dnes nestretne, poverenie na zostavenie vlády si prevezme až v stredu

BRATISLAVA - Predseda strany Smer-SD Robert Fico si poverenie na zostavenie vlády prevezme od prezidenta SR Andreja Kisku až v stredu (9. 3.). Pôvodne avizovaný termín bol dnes dopoludnia.

slovakia

left justify in out

"Stretnutie sa prekladá na žiadosť Roberta Fica vzhľadom na jeho neskorý návrat z Bruselu. Prezident v stredu poverí predsedu strany Smer-SD, ktorá získala vo voľbách najviac hlasov, zostavením vlády a väčšinovej koalície. A bude s ním diskutovať aj o termínoch tohto poverenia," informoval Martin Lipták z Tlačového odboru Kancelárie prezidenta SR.

 

Kiska sa už v pondelok (7.3.) stretol s lídrami šiestich strán, ktoré sa dostali do parlamentu. Fico medzi nimi nebol, keďže cestoval na summit do belgickej metropoly a predsedu ĽSNS Mariana Kotlebu prezident nepozval.

 

Fico osloví na povolebné rozhovory SNS, Most-Híd a Sieť

Predseda Smeru-SD Robert Fico osloví so snahou vytvoriť novú vládu predstaviteľov Slovenskej národnej strany (SNS), Mostu-Híd a Siete. Informoval o tom dnes členov užšieho vedenia strany. Fico v stredu dostane poverenie na zostavenie vlády od prezidenta SR Andreja Kisku ako víťaz volieb. Predseda Siete Radoslav Procházka a predseda Mostu-Híd Béla Bugár však v pondelok povedali, že so Smerom rokovať nebudú a ich prioritou je pravicová vláda. Neformálne rozhovory o jej zostavení už začal predseda SaS Richard Sulík.

 

Informácie o európskom summite v Bruseli a aktuálna politická situácia. To bolo predmetom dnešného rokovania užšieho vedenia strany Smer-SD, ako o ňom informoval líder strany Robert Fico.

 

"Pokiaľ ide o nás, budeme konkrétnejší v stredu (9.3.) po stretnutí s pánom prezidentom," avizoval Fico. Práve v stredu si má z rúk Andreja Kisku prebrať ako víťaz volieb poverenie na zostavenie vlády.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies