Fico sa po summite poďakoval Slovákom, čo pracovali na predsedníctve

NETKY.SK • 16 December 2016, 12:56 • 2 min
Fico sa po summite poďakoval Slovákom, čo pracovali na predsedníctve

BRUSEL - Premiéra SR Roberta Fica teší pozitívne ocenenie slovenského predsedníctva v Rade EÚ zo strany najvyšších európskych predstaviteľov. Reagoval tak na slová vďaky, ktoré mu vyslovili predseda Európskej rady Donald Tusk a šéf Európskej komisie Jean Claude-Juncker.

slovakia

left justify in out

Podľa Fica je dôležité, keď takéto hodnotenie prichádza zvonku a nie zvnútra.

 

Premiér po skončení štvrtkového summitu EÚ v Bruseli skonštatoval, že slovenské predsedníctvo bolo rámcované Bratislavskou cestovnou mapou, ktorá sa zrodila po neformálnom summite 27 lídrov EÚ v Bratislave.

 

Pripomenul, že Slováci na čele Rady EÚ prišli s viacerými iniciatívami a podarilo sa im presadiť alebo posunúť ďalej pomerne veľa vecí. Medzi nimi rezonuje najmä ratifikácia Parížskej dohody o klíme, rýchle rokovania pri schvaľovaní rozpočtu EÚ na rok 2017, vyčlenenie 500 miliónov eur na iniciatívu záruky pre mladých ľudí alebo dôležité návrhy v oblasti energetickej bezpečnosti a digitálneho trhu.

 

 

 

"Chceli sme podávať profesionálne politické výkony a teší ma, že takto bol výkon celého tímu, ktorý robil na predsedníctve, hodnotený," skonštatoval premiér. Zároveň poďakoval všetkým ľuďom v Bruseli, ktorí sa najviac narobili počas šesťmesačného predsedníctva, aj dlho predtým na jeho dlhodobej príprave.

 

 

 

Slová vďaky Fico adresoval veľvyslancovi SR pri EÚ Petrovi Javorčíkovi, tímu okolo štátneho tajomníka na ministerstve zahraničných vecí Ivana Korčoka a celému rezortu slovenskej diplomacie, ako aj ministrom z ostatných rezortov a ich ľuďom. Celý proces slovenského predsedníctva bol podľa Fica kolektívnym dielom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies