Fico s ráznou výzvou prezidentke!

NETKY.SK • 31 August 2022, 13:12 • 2 min
Fico s ráznou výzvou prezidentke!

BRATISLAVA - Líder opozičného Smeru-SD Robert Fico vyzval prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby okamžite vyhlásila referendum s obomi navrhovanými otázkami.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes v súvislosti s podmienkami OĽaNO na odchod z vlády ministra financií Igora Matoviča. Len demokratické priame riešenie môže viesť podľa Fica k vyriešeniu bezprecedentnej vládnej krízy spôsobenej politickými „deckami." TASR o tom informoval hovorca strany Ján Mažgút.

 

img

 

„Referendová otázka číslo jeden, o ktorú žiada 406 000 ľudí, veľmi jasne vedie k okamžitej demisii súčasnej vlády, čo je jediné rozumné riešenie, po ktorom musia nasledovať predčasné parlamentné voľby," myslí si Fico.


Premiér Eduard Heger oznámil, že ak sa vďaka SaS schvália opatrenia na pomoc ľuďom a ochranu verejných financií, ktoré navrhuje OĽaNO, minister financií Igor Matovič  je pripravený odísť z vlády spolu s Richardom Sulíkom.

 

img

 

Predstavitelia opozičného Smeru-SD a členovia petičného výboru odovzdali minulý týždeň v Prezidentskom paláci 406 039 podpisov za vyhlásenie referenda o páde vlády a zmene Ústavy SR. Opozícia by chcela cez referendum dosiahnuť predčasné voľby.

 

Prečítajte si aj: Minister obrany spraví všetko pre to, aby u nás prebiehal výcvik Ukrajincov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies