Fico s Orbánom podpísali dohodu o rozvoji cestných komunikácií

NETKY.SK • 28 Marec 2014, 07:27 • 2 min
Fico s Orbánom podpísali dohodu o rozvoji cestných komunikácií

SZADA - Memorandum v oblasti rozvoja cestných komunikácií podpísali dnes v maďarskej obci Szada severovýchodne od Budapešti predseda vlády SR Robert Fico a maďarský premiér Viktor Orbán. Predsedovia vlád predtým symbolicky otvorili prepojenie slovenskej a maďarskej siete plynovodov.

slovakia

left justify in out

Slovenský premiér ocenil memorandum, ktoré podľa jeho slov dáva priestor na významné zlepšenie kontaktov medzi Maďarskom a Slovenskom. "Toto memorandum obsahuje 21 konkrétnych projektov. Hovoríme o mostoch, hovoríme o kompách, hovoríme o cestných prepojeniach, ktoré významne uľahčia vzťahy, komunikáciu občanov SR a Maďarska," konštatoval Fico.
      

Podľa slov maďarského premiéra na maďarsko-slovenskej hranici je priechod v priemere každých 20 kilometrov, kým medzi Francúzskom a Belgickom je tento priemer poldruha kilometra. Slovensko-maďarská spoločná hranica s dĺžkou 646 kilometrov patrí medzi najdlhšie v Európe.
     

Program rozvoja, v rámci ktorého vybudujú 11 nových ciest prepájajúcich Slovensko s Maďarskom, sedem nových mostov a dve prepojenia kompou, je historicky najrozsiahlejším spoločným slovensko-maďarským projektom, povedal štátny tajomník úradu vlády zodpovedný za zahraničné záležitosti a zahraničnú ekonomiku Péter Szijjártó.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona