Fico: Zlepenec by bola úplná katastrofa, opozícia nie je schopná dohodnúť sa

NETKY.SK • 2 December 2015, 12:03 • 2 min
Fico: Zlepenec by bola úplná katastrofa, opozícia nie je schopná dohodnúť sa

BRATISLAVA - Rokovanie trojice opozičných strán Mosta-Híd, KDH a #Siete opäť potvrdilo, že nie sú schopní dohodnúť sa na ničom. Povedal to predseda Smeru-SD Robert Fico. Trojlístok sa nedohodol na spolupráci pred voľbami. Strany však hovoria, že chcú vymeniť vládu Smeru-SD.

slovakia

left justify in out

Fico zdôrazňuje potrebu stabilnej vlády a upozorňuje, že ak niekto hovorí o vytvorení alternatívy voči Smeru-SD spoluprácou troch strán, hovorí o zlepenci. Narážal práve na strany Most-Híd, KDH a #Sieť. Naznačil, že sú k voličom neúprimní, ak hovoria o prípadnej alternatíve zloženej z nich troch.

 

"Keď niekto hovorí o trojbloku, tak je neúprimný voči voličom, pretože to trojblok nikdy nedá dohromady. Bol by to nový zlepenec, pretože by museli nabrať ďalšie strany," vysvetlil Fico. Nevylúčil, že aj keď Smer-SD vyhrá voľby, nemusí vytvoriť vládu. "Ak voliči povedia, že chcú zlepenec šiestich strán, a ak sa strany dohodnú, sme pripravení aj na takúto alternatívu. Som ďaleko od naivných predstáv o politike," poznamenal Fico, podľa ktorého nikto nemá nič isté. "Ani ja a Smer-SD. Všetko majú v rukách ľudia," podotkol.

 

Fico predpokladá, že budúca vláda bude mať koaličný charakter. "Boli by sme radi, keby sa nám podarilo byť súčasťou veľmi stabilnej koalície. Uprednostňujem veľmi stabilnú koalíciu. Zlepenec bola úplná katastrofa," skonštatoval. Parlamentné voľby budú 5. marca 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies