Fico: Rok 2014 bude pre Slovensko lepší, ako bol rok 2013

NETKY.SK • 2 Január 2014, 15:20 • 2 min
Fico: Rok 2014 bude pre Slovensko lepší, ako bol rok 2013

BRATISLAVA – Rok 2014 bude pre Slovensko lepší, ako bol rok 2013. Presvedčený je o tom premiér Slovenskej republiky Robert Fico. Podľa jeho slov najmä prvá polovica roka 2013 bola poznačená vážnymi dopadmi svetovej hospodárskej a finančnej krízy na slovenskú ekonomiku. Tento rok by sa však mohla ekonomická situácia SR zlepšiť.

slovakia

left justify in out

Napomôcť tomu by malo aj lepšie hospodárenie štátu v minulom roku. "Vláda SR si v roku 2013 splnia svoju domácu úlohu. Urobili sme poriadok vo verejných financiách. Naplnil sa náš záväzok, že urobíme všetko pre to, aby sa v oblasti boja proti daňovým únikom minimálne 5 % až 10 % týchto únikov zastavilo," konštatoval premiér na dnešnej tlačovej konferencii Ministerstva financií (MF) SR.

Zároveň avizoval, že snaha vlády zlepšiť výber daní na Slovensku bude pokračovať aj v roku 2014. "Vítam preto ako predseda vlády, že máme deficit štátneho rozpočtu nižší o jednu miliardu eur. Je to v tomto období historický úspech Slovenskej republiky," povedal Fico. Je presvedčený, že Slovensko by sa aj vďaka minuloročnému hospodáreniu mohlo dostať postupne z procedúry nadmerného deficitu. 

Premiér ďalej informoval, že aj v roku 2014 bude vláda robiť všetko potrebné na to, aby sa slovenskej ekonomike darilo. Stanovila si tri strategické ciele. "Prvým cieľom je, aby sme naďalej bojovali s nezamestnanosťou. V roku 2014 bude pokračovať pokles nezamestnanosti na Slovensku," priblížil Fico. Druhým strategickým cieľom je, aby v roku 2014 reálne rástli mzdy. "Odhady hovoria o tom, že rast miezd by mal byť rýchlejší ako rast cien," dodal. Vláda sa aj v tomto roku bude sústreďovať na boj s daňovými únikmi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies