Fico: Renzi zodpovedá za možnú destabilizáciu, nemožno vydierať voličov

NETKY.SK • 8 December 2016, 15:01 • 2 min
Fico: Renzi zodpovedá za možnú destabilizáciu, nemožno vydierať voličov

BRATISLAVA - Voličov nemožno vydierať, pretože nikto na svete nie je taký "mačo", aby mohol povedať voličom, že ak nebudú v referende hlasovať ako on chce, odstúpi.

slovakia

left justify in out

 Na pôde Národnej rady (NR) SR to dnes v rámci Hodiny otázok vyhlásil premiér Robert Fico (Smer-SD) na margo výsledkov referenda v Taliansku, v ktorom voliči odmietli ústavné zmeny navrhované tamojším premiérom Matteom Renzim, na čo on reagoval podaním demisie.

 

"Bolo evidentné, že Renzi dostane na frak a dostal absolútne statočne. Takto vydierať voličov vnútropolitickou témou, to je najväčšia politická chyba. Taliansko je v eurozóne. Ak prídu predčasné voľby, predstavme si, že komik (Beppe Grillo, pozn. TASR) zostaví vládu a môže prísť k referendu o eure. Dovolím si preto povedať, že Renzi zodpovedá priamo za možnú destabilizáciu, ktorá nastane v eurozóne v nasledujúcich mesiacoch, lebo vtiahol vnútropolitickú agendu do vecí, ktoré ovplyvňujú nielen Európu, ale celý svet," dodal Fico.

 

Matteo Renzi podal demisiu do rúk prezidenta Sergia Mattarellu v stredu (7. 12.). Reagoval tak na výsledok nedeľňajšieho (4. 12.) referenda, v ktorom voliči odmietli ním navrhovanú reformu ústavy. Prezident Renziho požiadal, aby zostal vo funkcii až do nástupu nového kabinetu.

 

Renzi chcel pôvodne odstúpiť už bezprostredne po nedeľňajšom referende. Prezident ho však požiadal, aby tak urobil až po prijatí zákona o štátnom rozpočte pre rok 2017 v Senáte, čo sa napokon stalo v stredu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies