Fico: Regióny s vysokou nezamestnanosťou by mali mať nárok na úľavy

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 18:19 • 2 min
Fico: Regióny s vysokou nezamestnanosťou by mali mať nárok na úľavy

PRIEVIDZA - Regióny s vysokou mierou nezamestnanosti, ak budú spĺňať určité kritériá, budú mať právny nárok na určité úľavy, investície alebo iné kroky zo strany vlády SR.

slovakia

left justify in out

Toto opatrenie má byť súčasťou druhého sociálneho balíčka, ktorý predstaví vládna strana koncom mája. Uviedol to dnes premiér Robert Fico (Smer-SD) počas uvedenia nového investora v Prievidzi.
     

"Je to mimoriadne systémový prístup v boji proti nezamestnanosti a ja verím, že bude aj pozitívne prijatý," zhodnotil Fico.
     

Opatrenia v novom sociálnom balíčku vlády majú byť zamerané predovšetkým na podporu zamestnanosti a mladé rodiny. Ich súčasťou má byť aj finančná pomoc pre rodičov určená na letné tábory pre deti, zavedenie poukážok na dovolenky strávené na Slovensku, dotácia na zateplenie rodinných domov pre ich majiteľov či "vratky" domácnostiam za plyn. Navrhované opatrenia musí vládna strana najskôr schváliť na sneme, ktorý bude 23. mája.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies