Fico reagoval na Pašku: V zahraničnej politike je pre Smer jednotka Lajčák

NETKY.SK • 2 December 2015, 09:10 • 2 min
Fico reagoval na Pašku: V zahraničnej politike je pre Smer jednotka Lajčák

BRATISLAVA - V zahraničnej politike je pre Smer-SD jednotka súčasný minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák, ktorý síce v strane nie je, ale do parlamentných volieb kandiduje. Predseda vlády a Smeru-SD Robert Fico tak reagoval na vyjadrenia podpredsedu Pavla Pašku, že ak by dostal ponuku na post šéfa diplomacie, uvažoval by o nej.

slovakia

left justify in out

"Miroslav Lajčák je špičkový diplomat. Je pre nás absolútnou jednotkou pokiaľ ide o zahraničnú politiku, čím odpovedám na akékoľvek úvahy a špekulácie veľmi jasne," vyhlásil Fico. Na otázky, či si vie Pašku predstaviť ešte v nejakej výkonnej funkcii odpovedal vyhýbavo.

 

"Pavol Paška je podpredseda strany a pri tomto vyjadrení začínam aj končím. Nikto z nás nemá nič isté, ani ja. Všetko majú v rukách ľudia," doplnil Fico. Pripomenul, že Paška mal na starosti integráciu stredoľavého priestoru. "A dotiahol ju do mimoriadne úspešného konca. Vytvorili sme silný subjekt," poznamenal Fico.

 

Vnútorné pnutia v strane odmieta. Zdôraznil, že v Smere-SD sa netvoria platformy, ani neodchádzajú poslanci. V súvislosti s tým, že Paška v budúcoročných parlamentných voľbách nekandiduje rovnako ako Renáta Zmajkovičová, uviedol, že obaja mu oznámili, že kandidovať nechcú. Obaja odišli z funkcií po medializácii kauzy piešťanského CT prístroja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies