Fico: Produkcia áut pomohla Slovensku aj v krízových časoch

NETKY.SK • 14 September 2016, 21:43 • 2 min
Fico: Produkcia áut pomohla Slovensku aj v krízových časoch

TRNAVA - Trnavská automobilka PSA Groupe Slovakia za desať rokov vyrobila viac ako 2,15 milióna vozidiel. V septembri a októbri spúšťa výrobu nového modelu Citroën C3, prvé vozidlá by sa k zákazníkom mali dostať v novembri.

slovakia

left justify in out

Desiate výročie od spustenia výroby oslávila automobilka predstavením nového modelu vo svetovej predpremiére za účasti premiéra Roberta Fica. "Štart výroby nového modelu je veľmi silným momentom pre automobilku a jej zamestnancov. Pre Trnavu sa stal silným akcelerátorom pre dosiahnutie našich ambícií stať sa lídrom vo výrobe vozidiel segmentu B mainstream,“ povedal pri tejto historickej príležitosti generálny riaditeľ automobilky PSA Groupe Slovakia Rémi Girardon.

 

Predseda vlády Robert Fico pripomenul, že vlani automobilky na Slovensku vyrobili viac ako milión vozidiel, čím sa naša krajina v prepočte na počet obyvateľov stala svetovou jednotkou vo výrobe áut. Ich produkcia podľa Fica pomohla Slovensku aj v ťažkých krízových časoch. Vlani výrobné pásy automobilky v Trnave opustilo vyše 303-tisíc vozidiel, v tomto roku to má byť ešte viac.

 

Objem výroby v roku 2018 má vďaka modelu Citroën C3 narásť až na 360-tisíc vozidiel. Automobilka v Trnave má momentálne 3 500 zamestnancov, ich počet má po nábehu štvrtej, víkendovej zmeny začiatkom budúceho roku narásť približne na 4 200.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies