Fico: Pohreb Michala Kováča bude dôstojnou rozlúčkou, štátny smútok má byť 13. októbra

NETKY.SK • 6 Október 2016, 12:18 • 2 min
Fico: Pohreb Michala Kováča bude dôstojnou rozlúčkou, štátny smútok má byť 13. októbra

BRATISLAVA - Štátny pohreb bývalého slovenského prezidenta Michala Kováča sa pripravuje. Vláda dnes k nemu prijme rozhodnutia. Potvrdil to premiér Robert Fico, ktorý chce, aby bol pohreb dôstojnou rozlúčkou s významným človekom, akým exprezident bol.

slovakia

left justify in out

"Bol to náš prvý slovenský prezident a treba sa k tomu tak aj postaviť," vyhlásil Fico. S Michalom Kováčom ho spájali podľa jeho slov vynikajúce medziľudské vzťahy. Fico si spomína na viaceré stretnutia s exprezidentom. "Veľmi živo sa zaujímal o veci a zostal v ňom taký silný ľudský rozmer. To ma na ňom vždy zaujímalo," poznamenal premiér.

 

Ako po rokovaní kabinetu informoval médiá premiér Robert Fico, pravdepodobným dátumom poslednej rozlúčky je štvrtok 13. október. Závisí to však od dohody rodiny zosnulého prezidenta a štátnej komisie na zabezpečenie štátneho pohrebu. Štátny smútok za zosnulým Michalom Kováčom bude v deň štátneho pohrebu. 

 

Prvý slovenský prezident Michal Kováč zomrel v stredu (5. 10.) o 19.50 h vo veku 86 rokov v Nemocnici svätého Michala v Bratislave na zlyhanie srdca. O konaní štátneho pohrebu rozhodne vláda. Má sa vytvoriť špeciálna štátna komisia na prípravu a zabezpečenie štátneho pohrebu a vypracuje sa špeciálny protokolárny poriadok ku konkrétnej príležitosti. Príprava štátneho pohrebu sa má konať v súlade s prianím rodiny zosnulého.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies