Fico: Prípadné konanie referenda by sa malo spojiť s niektorými z volieb

NETKY.SK • 25 Marec 2014, 12:58 • 2 min
Fico: Prípadné konanie referenda by sa malo spojiť s niektorými z volieb

BRATISLAVA - Akékoľvek referendum by sa v budúcnosti mohlo konať v termíne niektorých z volieb. Dôvodom je šetrenie finančných prostriedkov. Taký bol záver dnešného stretnutia premiéra Roberta Fica (Smer-SD) s občianskym združením Aliancia za rodinu (AZR).

slovakia

left justify in out

Združenie dnes prišlo Fica oboznámiť s rozbehnutím svojej petičnej akcie za vyhlásenie referenda o ochrane rodiny. Ako prezidentského kandidáta sa ho pýtali na to, či by v prípade zvolenia za hlavu štátu takéto referendum vyhlásil. S podobnou otázkou sa chystajú aj za jeho protikandidátom Andrejom Kiskom (nezávislý).

 

"Pokiaľ by som bol zvolený za prezidenta, tak by som musel rešpektovať akúkoľvek petíciu, ktorá bude mať viac ako 350.000 podpisov a ktorá bude obsahovať otázky v súlade s Ústavou SR," avizoval Fico po stretnutí. Zároveň im pripomenul, že doterajšie referendá nemali na Slovensku veľký úspech. "Aj z dôvodu šetrenia financií by bolo vhodné, keby sa to spojilo s konaním iných volieb. Stojí to pomerne veľké peniaze," ozrejmil, pričom deklaroval svoju pripravenosť stretnúť sa s každým, kto má záujem hovoriť o hodnotových otázkach.

 

K obsahu petície AZR sa vyjadriť zatiaľ nechcel. Podľa jej hovorcu Antona Chromíka sa s ním dohodli na ďalších konzultáciách o tejto téme. Občianske združenie privítalo možnosť spojiť referendum s niektorým z termínov volieb.

 

Jeho témy by sa podľa Chromíka mali týkať ochrany manželstva ako zväzku jedného muža a jednej ženy, ktoré by malo ostať výnimočným a jediným vzorom, pričom žiadne iné spolužitie by s ním nebolo rovnocenné. Rovnaký princíp by sa mal uplatniť aj v adopčnej politike štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies