Fico prijme nomináciu SNS na post ministra školstva

NETKY.SK • 10 September 2017, 13:20 • 2 min
Fico prijme nomináciu SNS na post ministra školstva

BRATISLAVA - Rezort školstva, vedy, výskumu a športu patrí SNS, preto prijmem jej nomináciu, pokiaľ ide o nového ministra. V dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V Politike to uviedol predseda vlády Robert Fico (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"To je nominácia SNS, je to školstvo, ktoré jej patrí, ja túto nomináciu prijmem a predložím návrh prezidentovi, ktorý už takisto bol kontaktovaný, pokiaľ ide o možné termíny," povedal Fico. S kandidátom sa však plánuje stretnúť.

 

"Ak všetko bude tak, ako by malo, tak predpokladám, že v stredu by mohla byť vláda kompletná, v stredu by nový minister školstva mohol sedieť s nami," doplnil.

 

Premiér zopakoval, že v pondelok (11.9.) Smer-SD, SNS a Most-Híd podpíšu dodatok ku koaličnej zmluve. "Po dlhých, dlhých rozhovoroch, popri fungujúcej vláde a fungujúcom parlamente, sa s vysokou pravdepodobnosťou zajtra všetci traja stretneme, už som dnes ráno posielal aj návrhy na termín a miesto stretnutia, pričom chceme podpísať dodatok ku koaličnej zmluve, ktorý je spracovaný," priblížil Fico.

 

Okrem pravidelných pondelkových stretnutí predstaviteľov koaličných strán či intenzívnejšej komunikácie na úrovni krajov a okresov, podľa dodatku by mala byť aj lepšia komunikácia pri predkladaných vládnych materiáloch.

 

"Dohodli sme sa, že ministri nebudú môcť len tak v stredu pod pazuchou priniesť na vládu nejaký materiál, ale budú ho musieť deň predtým dať k dispozícii koaličným partnerom," dodal Fico.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona