Fico: Predseda EK má záujem mať Šefčoviča čo najbližšie pri sebe

NETKY.SK • 6 September 2014, 17:17 • 2 min
Fico: Predseda EK má záujem mať Šefčoviča čo najbližšie pri sebe

BRATISLAVA - Predseda Európskej komisie (EK) má záujem mať slovenského nominanta na eurokomisára Maroša Šefčoviča pri sebe čo najbližšie.

slovakia

left justify in out

Myslí si to premiér Robert Fico (Smer-SD) odvolávajúc sa na silu Šefčovičovej osobnosti.
      

"Ja si myslím, že postavenie Maroša Šefčoviča je tak silné z hľadiska jeho osobnosti, jeho názorov, že pán predseda EK má úplne prirodzený záujem mať Maroša Šefčoviča čo najbližšie pri sebe," povedal dnes pred novinármi Fico v reakcii na možnú stratu pozície podpredsedu EK pre slovenského kandidáta.
      

Internetový denník EurActiv cez týždeň informoval, že Slovensko môže prísť o post podpredsedu. Súčasný podpredseda komisie a komisár pre medziinštitucionálne vzťahy a administratívu Šefčovič by podľa predpokladov mohol po novom získať rozvojovú agendu. Slovensko pritom očakávalo silnejší rezort a udržanie si podpredsedníckeho kresla.
      

Podľa premiéra sa o rozdelení postov v EK stále rokuje, pričom padajú rôzne návrhy. Výsledok má byť známy začiatkom budúceho týždňa. Fico poukázal na to, že postavenie podpredsedu EK má byť po novom iné ako doteraz.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies