Fico: Pre ľavičiara je 1. máj hlavne Sviatok práce

NETKY.SK • 1 Máj 2015, 17:37 • 2 min
Fico: Pre ľavičiara je 1. máj hlavne Sviatok práce

NITRA - Niekoľko stoviek ľudí dnes prišlo spolu s predsedom strany Smer-SD Robertom Ficom oslavovať v Mestskom parku na Sihoti v Nitre Sviatok práce.

slovakia

left justify in out

Seniorov, ktorých bola medzi zhromaždenými Nitranmi väčšina, premiér uistil, že na prvomájové oslavy nezabúda. "Je veľa pokusov potlačiť sviatok 1. mája. Áno, je to dátum, kedy sme vstúpili do Európskej únie, ale pre nás ľavičiarov je to hlavne Sviatok práce, a tak si ho musíme aj pripomínať," zdôraznil Fico.
     

Podľa jeho slov Nitra nepatrí k regiónom s najväčšou nezamestnanosťou, no aj tak je tu veľa ľudí, ktorí si zamestnanie nájsť nedokážu. "To znamená, že nás čaká ešte veľa práce. Ale veľa sme aj dosiahli. Zmenili sme Zákonník práce, pretože si myslíme, že zamestnanec musí mať silnejšiu ochranu. Zmenili sme podmienky agentúrneho zamestnávania, kde často boli ľudia v otrockom postavení. Ale najmä ma teší, že tlačíme na mzdy. Minulý rok sme zvýšili minimálnu mzdu percentuálne historicky najviac a tento rok sa ju pokúsime dostať až na úroveň 400 eur," prisľúbil Fico.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies