Fico: Práca v sociálnej oblasti vyžaduje predovšetkým osobné nasadenie

NETKY.SK • 29 September 2015, 09:26 • 2 min
Fico: Práca v sociálnej oblasti vyžaduje predovšetkým osobné nasadenie

BRATISLAVA – Práca v sociálnej oblasti je nesmierne náročná a vyžaduje si nielen enormné profesionálne, ale predovšetkým osobné nasadenie. Na dnešnom odovzdávaní ocenení Sociálny čin roka a oceňovaní zamestnancov detských domovov či oddelení sociálnoprávnej ochrany detí i sociálnej kurately úradov práce, sociálnych vecí a rodiny to povedal premiér Robert Fico.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov sa pracovníci v sociálnej oblasti často ocitnú v situáciách, ktoré sú pre iné profesie nepredstaviteľné. "Nestačí vám len vzdelanie a odbornosť na výkon pracovných pozícií, ktoré zastávate. Musíte mať dokonalé znalosti a prehľad v ostatných oblastiach, ktoré sa na ochrane detí podieľajú. Musíte mať tiež osobnostnú výbavu, ktorá je k zvládnutiu tak emočne náročnej práce nevyhnutná," povedal Fico nominovaným s tým, že ocenenie ich práce považuje za dôležité.

 

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter na podujatí uviedol, že jednotlivci a organizácie, ktoré vykonávajú nadprácu na úkor vlastného voľna či rodiny, si zaslúžia takéto morálne ocenenie. "Som veľmi rád, že pokračujeme v takejto tradícii," skonštatoval.

 

Udeľovanie ocenení Sociálny čin roka, ktoré sa uskutočňuje od roku 2003, je motiváciou pre skvalitňovanie sociálnych služieb a vykonávanie opatrení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately.

 

Toto významné ocenenie dnes získali občianske združenie ESTHER, ktoré od septembra 2010 pôsobí v Hlohovci a v máji tohto roka otvorilo Bezpečný dom pre týrané ženy, a taktiež Pastoračné centrum Rómov v Čičave, ktoré robí záslužnú a výnimočnú sociálnu, formačnú a misijnú prácu pre Rómov. Ocenenie si prezvali aj mesto Dolný Kubín, ktorému sa podarilo vytvoriť jeden z najefektívnejších systémov obecného sociálneho bývania na Slovensku, a Mária Horská, ktorá pôsobí v Útulku pre bezdomovcov v Nitre a svoj život zasvätila pomoci druhým.

 

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny odovzdal ocenenia aj zamestnancom detských domovov, oddelení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately úradov práce, sociálnych vecí a rodiny i zamestnancom akreditovaných subjektov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona