Fico poslal sústrastný list rodine Karola Poláka

NETKY.SK • 18 Január 2016, 15:48 • 2 min
Fico poslal sústrastný list rodine Karola Poláka

BRATISLAVA - Predseda vlády Robert Fico dnes poslal sústrastný list rodine zosnulého televízneho komentátora Karola Poláka, ktorý zomrel vo veku 81 rokov po ťažkej chorobe v nedeľu 17. januára.

slovakia

left justify in out

V liste premiér vyjadril ľútosť nad úmrtím obľúbeného športového komentátora a legendy športovej žurnalistiky, s ktorým sa osobne poznal. Agentúru SITA informoval tlačový odbor úradu vlády.


Slovenská športová scéna prišla v nedeľu o legendu. Po ťažkej chorobe zomrel v Podunajských Biskupiciach o pol piatej ráno dlhoročný televízny komentátor Karol Polák. Pre agentúru SITA to potvrdila jeho manželka Agáta.


Polák, rodák z Bratislavy, bol dlhé roky synonymom športového komentovania v bývalom Československu najmä v oblasti futbalu a krasokorčuľovania. Osobitým štýlom komentoval celý rad prenosov z olympijských hier, majstrovstiev sveta či majstrovstiev Európy. Ako televízny športový komentátor bol na 12 olympijských hrách, deviatich majstrovstvách sveta vo futbale, 26 majstrovstvách sveta v krasokorčuľovaní, 30 majstrovstvách Európy v krasokorčuľovaní a aj na množstve ďalších turnajov, medzištátnych futbalových zápasoch a európskych klubových futbalových súťažiach. Spolu s českým kolegom Vítom Holubcom napísal knihu Pripútaný k mikrofónu (1972).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona