Fico podpíše memorandum s Continentalom, následne odcestuje do Paríža

NETKY.SK • 10 Apríl 2013, 14:08 • 2 min
Fico podpíše memorandum s Continentalom, následne odcestuje do Paríža

BARTISLAVA - Premiér Robert Fico dnes popoludní odcestuje do nemeckého Hannoveru. Tam spolu s ministrami financií Petrom Kažimírom a hospodárstva Tomášom Malatinským podpíšu memorandum o porozumení s predstaviteľmi spoločnosti Continental.

slovakia

left justify in out

Pôjde o investíciu v objeme 250 miliónov eur, vďaka ktorej sa na Slovensku vytvorí 600 pracovných miest. Následne Fico odletí do Paríža. V stredu 11. apríla sa vo francúzskej metropole stretne s predsedom vlády Jean-Marcom Ayraultom, prezidentom Francoisom Hollandom a generálnym tajomníkom Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) Josém Ángelom Gurríom a jej najvyššími predstaviteľmi.

Témou rokovaní budú najmä témy týkajúce sa hospodárskej a menovej únie, aktuálna situácia v eurozóne a opatrenia v boji s hospodárskou krízou. Preberú tiež posilnenie bilaterálnych vzťahov, ako aj vzájomnej hospodárskej a obchodnej spolupráce.

S Gurríom bude Fico diskutovať najmä o možnostiach prehĺbenia kooperácie v oblasti nezamestnanosti, vzdelávania, reformy verejnej správy a čerpania fondov EÚ.

Ide o historicky prvú pracovnú návštevu slovenského najvyššieho vládneho činiteľa v OECD od vstupu SR do nej v roku 2000. Pozval ho na ňu Gurría minulý december počas prezentácie pravidelnej hodnotiacej správy tejto organizácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies