Fico: Podnikateľovi Fiľovi som nedal jediné euro, denník Sme klame

NETKY.SK • 27 Február 2015, 17:56 • 2 min
Fico: Podnikateľovi Fiľovi som nedal jediné euro, denník Sme klame

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico (Smer-SD) podľa svojich slov nedal zo štátnych prostriedkov podnikateľovi Milanovi Fiľovi jedno-jediné euro.

slovakia

left justify in out

"Ide o pomoc pre mesto Brezno na výstavbu konkrétneho mosta," uviedol dnes na tlačovej konferencii v reakcii na článok denníka Sme o tom, že "rozdáva svojim podnikateľom tisíce, aj milióny". Kabinet navštívil Brezno a rozdeľoval v ňom peniaze tento týždeň v rámci výjazdového rokovania.
     

Zverejnené tvrdenia označil za opakované klamstvá denníka Sme voči vláde, jej predsedovi, ako aj strane Smer-SD. "Chcem tiež potvrdiť, že žiadny syn Vladimíra Poóra nedostal peniaze a že investičnú pomoc spoločnosť v Poltári, ktorá má rozbehnúť sklársku výrobu, dostane až vtedy, keď ju rozbehne," povedal.
     

Na adresu investičnej pomoci spoločnosti v Prakovciach vyhlásil, že vláda ju poskytla na vytvorenie pracovných miest a rozbeh výroby. "Pán Lazar nie je žiadny podporovateľ strany Smer-SD. Okrem toho som zamestnancom tejto spoločnosti nesľuboval žiadne 800-eurové platy," uviedol Fico v reakcii na viaceré vyjadrenia v článku.
     

Denník Sme dnes okrem iného napísal, že "výjazdové rokovania vlády slúžia aj na to, aby mohol premiér priamo na mieste a slávnostne prisľúbiť peniaze pre región. Cez podporu spriatelených firiem." V článku konštatuje, že vláda Roberta Fica priklepla 600.000 eur breznianskym papierňam Harmanec–Kuvert "bez debaty a narýchlo". "Spoluvlastní ich podnikateľ Milan Fiľo, blízky Ficovej vláde," tvrdí denník.
     

Píše tiež o pomoci sklárňam v Poltári. "Pred rokom priklepla vláda štátnu dotáciu vo výške 12 miliónov eur firme Poltár Crystal & Steel, čo je bývalý Slovglass Poltár. Hľadaním nového investora poveril vtedajšieho ministra hospodárstva Tomáša Malatinského, ktorý ho mal nájsť pomocou Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií. Stal sa ním Juraj Poór, syn Vladimíra Poóra, podnikateľa, ktorý je údajným mecenášom Smeru," uviedol denník.
     

Investičnú pomoc za asi 10 miliónov eur podľa článku prisľúbil Fico aj na výjazdovom rokovaní vlády v Prakovciach v apríli 2013. "Peniaze išli na účet firmy Railway Casted Components veľkopodnikateľov Alexeja Beľajeva, ktorý je šéfom predstavenstva firmy, a Michala Lazara, ktorý sedí v dozornej rade. Lazar je známym podporovateľom premiéra a jeho strany. Jeho meno sa spomína aj vo WikiLeaks. Lazar je spolu s Beľajevom aj vo firme Tatravagónka Poprad. Momentálne má firma Railway Casted Components problémy, oficiálne pre protiruské sankcie," napísalo Sme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona